Futbol femení Ciberpenya

Projecte formatiu innovador, que vincularà l’aprenentatge del futbol amb el de l’anglès, al incloure instruccions i conceptes de forma sistemàtica en els entrenaments, progressivament segons la categoria, amb una hora diària de classe en tots els campus, i una setmana d’intercanvi a Oxford per la categoria d’infantils.

Abans de dissenyar el Projecte Formatiu ens hem fet una pregunta, que podem fer extensiva a tothom, què volem? Guanyar i tenir les màximes categories o formar humana i esportivament?

Hem triat la segona opció, per això aquest Projecte Formatiu és l’eina que té la Ciberpenya BlauGrana per educar humana i esportivament a tots els seus integrants, amb l’educació, el respecte, l’esportivitat, la cultura de l’esforç, l’esperit de superació i el treball en equip, que seran els valors fonamentals de la nostra Escola de futbol base.

El Projecte Formatiu és elaborat conjuntament per l’Àrea Esportiva de la Ciberpenya BlauGrana, amb la participació directa del Director Esportiu i del Coordinador Esportiu i aprovat per la Junta Directiva. Els entrenadors seran consultats en el seu plantejament general.

El Projecte Formatiu es desenvolupa al voltant dels següents objectius:

 • Preparació tècnica
 • Preparació tàctica
 • Preparació física
 • Preparació psicològica

La naturalesa d’aquest projecte és la de crear una Escola de Futbol i de Valors que organitzi l’activitat futbolística dels joves esportistes, d’edats compreses entre els 5 i els 19 anys, tractant d’aconseguir els objectius que es marquen, sotmesos a un estudi previ, sota una metodologia unitària. Es tracta d’afavorir el procés natural evolutiu del jugador, ajudant-lo a desenvolupar-se com a persona en tots els seus àmbits i aspectes.

El Projecte Formatiu es desenvoluparà per fases, per assegurar la seva consolidació i creixement:

 • Temporada 2017/2018 – 6 Categories: Iniciació, Prebenjamí, Benjamí, Aleví, Infantil i Femení
 • Temporada 2019/2020 – 7 Categories: s’ampliarà fins a Cadet
 • Temporada 2021/2022 – 8 Categories: s’ampliarà fins a Juvenil
 • Temporada 2023/2024 – Creació equip amateur per competir a 2a divisió.

L’Escola de Futbol ha d’influir en cinc àmbits:

 1. Funció Social: Oferir unes instal·lacions esportives als joves que en els seus centres educatius convencionals no disposen.
 2. Funció Educativa: Proporcionar al jove el complement a la seva educació convencional.
 3. Funció Inductiva: Proporcionar l’entorn adequat perquè el jove canalitzi les seves capacitats esportives des d’una perspectiva competencial i humana.
 4. Funció Tècnica: Proporcionar una educació esportiva de base de forma adequada i eficaç.
 5. Funció Esportiva: Propiciar el marc de desenvolupament socioesportiu adequat perquè el jove pugui anar adquirint el sentit crític constructiu que comporta l’esport competitiu a la vegada que es prepara tècnica i físicament per a la pràctica del mateix.

 

L'Escola de Futbol de la Ciberpenya BlauGrana, té entre els seus objectius generals, els següents:

 • Propiciar la formació integral de tots els membres de l’Escola com a éssers humans en general i com a esportistes en particular. És a dir, l’educació en els seus aspectes tècnic-tàctics, físics, psicològics i també en la vessant humana, ètica i intel·lectual.
 • Estimular l’espontaneïtat, creativitat, il·lusió i esperit de superació com a part essencial de l’esport o de qualsevol altre activitat.
 • Comprendre i valorar el treball en equip. Educar la voluntat del jove per a un treball continuat i metodològic.
  Adquirir l’hàbit tant de responsabilitat i d’autodisciplina com de respecte cap als companys, adversaris, àrbitres, instal·lacions, normes i entorn vivencial.
 • Aprendre de forma progressiva la pràctica del futbol en les seves diverses fases: des que és simplement un joc per divertir-se fins que es passa a l’esport en si on s’aprenen les regles i tots els fonaments tècnics, tàctics, etc. i s’arriba a entendre la competició.
 • En la filosofia de la Ciberpenya BlauGrana es donarà sempre prioritat a la participació i aprenentatge per sobre dels resultats, és a dir, tot jugador convocat haurà de jugar, sempre que la normativa de la competició ho permeti, com a mínim, entre el 35% i el 40% del temps del partit.

Patrocinadors Principals

Patrocinadors Premium

Veure tots els patrocinadors